Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

12.05.2024
    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков поздрави ръководството на Българска федерация по модерен петобой по случай честването на 70-ата годишнина на организацията.
     „Модерният петобой е спорт, който е изключително труден за практикуване, защото се изискват редица качества от атлетите, за да се поздравят с крайния успех. Радвам се, че през тази 70-годишна история и нашата страна може да се похвали с успехи на международната сцена. Затова искам да благодаря на всички ръководители, състезатели, треньори и спортни деятели, които са допринесли за развитието и популяризирането на модерния петобой у нас“, заяви Георги Глушков.
10.05.2024
    Служебният министърът на младежта и спорта Георги Глушков се срещна с президента на Международния съюз по биатлон (IBU) Оле Далин. Визитата на Далин у нас е свързана с Конференцията на страните членки на IBU от Южна Европа, която предстои в събота в Банско.
      „За нас е чест, че сте тук, в България. Нашата страна е с традиции във вашия спорт. Биатлонът ни е донесъл много радост. Щастлив съм, че можем да говорим за Вашата предстояща конференция, на която ще се обсъжда бъдещето на биатлона“, каза Георги Глушков.  
09.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков награди с почетни плaкети боксьорите с призови класирания на Европейското първенство за мъже и жени в Белград и Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч. 
    „Поздравления за отличното представяне и постигнатите успехи както при мъжете и жените, така и при младежите и девойките. Тези постижения са плод на много труд в залата, постоянство и лишения. Благодаря на Вашите треньори и ръководството на федерацията, които са неотлъчно до Вас и Ви подкрепят. Пожелавам Ви нови завоювани олимпийски квоти в предстоящата квалификация и успешно представяне на Игрите в Париж. А на младите ни боксьори - не спирайте да мечтаете и да следвате примера на големите ни спортисти“, каза министър Глушков.
Нашите състезатели спечелиха 11 медала на Европейския шампионат за мъже и жени – 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови. Шампиони станаха Светлана Каменова (57 кг) и Рами Киуан (75 кг), сребърни отличия взеха Златислава Чуканова (50 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Радослав Росенов (60 кг), а бронз грабнаха Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Аслъхан Мехмедова (63 кг), Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг).

Изявления и интервюта

17.04.2024
Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

    - Г-н министър, измина една седмица откакто сте на поста. Успяхте ли да се ориентирате какво се случва в министерството и в българския спорт като цяло? 
    - Аз винаги съм бил наясно с цялостната ситуация в българския спорт, защото съм бил част от него на всички нива. Знам обаче и каква отговорност поемам в този труден за страната и спорта ни момент като приех поста на служебен министър. От решенията на министъра може да зависят съдбите на много хора, които са положили огромен труд. Спортът не е само олимпийски игри, но да не забравяме, че има броени седмици до игрите в Париж. Изборите са броени дни преди началото им. Сега няма време за резки движения. Гарантирам, че няма да има забавяне на договорените вече средства по отделните програми на ММС. Нека федерациите, клубовете, състезателите и треньорите бъдат спокойни. Всички средства ще се изплащат на време. Но там, където има нужда от промени и бързи решения, няма да се притесня да ги направя. Вярвам, че с опита, който имам като президент на Българската федерация по баскетбол, както и в международните баскетболни структури, в които съм участвал и с помощта на моя екип ще се справим по възможно най-добрия начин.

Проектодокументи

Обявления

10.05.2024
29.04.2024
находящи се в административната сграда на Министерство на младежта и спорта, с адрес: гр. София, бул. „Васил Левски’' № 75

Календар

Отнасяща се за всички картотекирани състезатели към лицензираните спортни федерации по Закона за физическото възпитание и спорта

Видео

Обучение за придобиване на компетентности за разработване на проекти към програма Европейски корпус за солидарност

Електронни административни услуги

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2024 Министерство на младежта и спорта